Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk Breukelen

Goed buitenschilderwerk beschermt uw huis tegen allerlei weersomstandigheden. Regen, storm, hitte en sneeuw zorgen ervoor dat de gevel aangetast kan worden. Het buitenschilderwerk biedt een beschermende laag. Toch is het zaak om dit buitenschilderwerk regelmatig te laten bijwerken, om het juiste laagje bescherming te houden. 

Daarnaast wilt u uiteraard dat uw huis er tiptop uitziet. Maar waar moet u aan denken bij buitenschilderwerk? Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van ramen, deuren en kozijnen, maar ook aan wanden, goten, boeidelen, hekwerken of houtrot reparaties.

Buitenschilderwerk Houten Buitendeuren | Veerwater Schilderwerken

Hoe vaak moet buitenschilderwerk uitgevoerd worden?

Het is belangrijk om minimaal eens in de vijf jaar het buitenschilderwerk te renoveren. Zo zorgt u ervoor dat uw hout en het schilderwerk in goede conditie blijft. Uw huis blijft er mooi uitzien en blijft beschermd tegen alle weersinvloeden. 

Welk onderhoud is nog meer belangrijk?

Heeft u houten kozijnen, dan is het belangrijk dat u deze twee keer per jaar controleert op houtrot of beschadigingen. Met het juiste onderhoud weet u zeker dat het houtwerk bestand is tegen wind, regen en zonnestralen.

Wat is de beste periode om buiten te schilderen?

De beste periode om de buitenkant van uw woning te schilderen is tussen april en oktober. De weersomstandigheden zijn in deze periode het meest geschikt om een goed eindresultaat te behalen. Verf droogt het best bij een temperatuur tussen de 10 en 25 graden. Ook zijn in deze maanden de luchtvochtigheid en de zon het best voor een strak resultaat van buitenschilderwerk.

Wat voor buitenschilderwerk kunnen we voor u doen?

Ben u op zoek naar een buitenschilder in de buurt van Breukelen voor het schilderen van uw deuren en kozijnen? Dat kan. Maar buitenschilderwerk bestaat uit meer dan het schilderen van deuren en kozijnen. Denk bijvoorbeeld aan ramen, wanden, boeidelen, hekwerken of zelfs afrastering. 

Heeft u een schuurtje of tuinhuisje die opgefrist moet worden? Ook voor deze schilderklus doet u natuurlijk een beroep op een van onze professionele schilders. Daarnaast valt schilderwerk van dakkapellen en dakgoten ook onder buitenschilderwerk. 

Naast het schilderen van oppervlakken, zijn onze schilderexperts u ook van dienst met kleine reparaties aan bijvoorbeeld houtwerk. Weten wat onze schilders nog meer voor u kunnen betekenen? Dat leest u hieronder.

Buitenschilderwerk Houten Reclamebord | Veerwater Schilderwerken

Gevel schilderen

Gevels beschermen woningen tegen vocht, kou, storm, regen en andere weersomstandigheden. Om deze functie tot stand te houden is het belangrijk om eens in de zes tot tien jaar over te schilderen. Onze schilders gebruiken hiervoor waterdichte en uv-bestendige lakverf. Hiermee geniet u lange tijd van uw schilderwerk en verkleint u het risico op vochtproblemen.

Buitendeur schilderen

Een buitendeur heeft meer onderhoud nodig dan een binnendeur. Bovendien fleurt u met een frisse kleur en strakke verflaag de hele woning op. Onze schilders verwijderen het hang- en sluitwerk en herstellen kleine beschadigingen voordat zij de buitendeur verven. Bij het schilderen wordt gebruik gemaakt van sterke lakverf waardoor resultaat er altijd strak uitziet.

Buitenkozijnen schilderen

Houten buitenkozijnen hebben elke drie jaar onderhoud nodig om u te blijven beschermen tegen hagel, wind en regen. Indien een van onze schilders bij u aan het werk gaat, controleert de professional ook gelijk alle buitenkozijnen op houtrot en andere beschadigingen. Hij herstelt de beschadigingen en vervangt een stuk van het kozijn met nieuw hout. Onze schilders gebruiken voor de buitenkozijnen altijd buitenbeits of buitenlak. 

Buitenschilderwerk Kozijn | Veerwater Schilderwerken

Dakappel schilderen  

De meeste dakappelen bestaan voor een groot deel uit hout. Om ervoor te zorgen dat dit in een goede conditie blijft is het belangrijk dat u het dakappel iedere drie jaar laat schilderen. 

Dakgoten schilderen

Veel mensen weten niet dat het vaak mogelijk is om uw dakgoten te schilderen. Met de juiste kleur verf passen de dakgoten precies bij uw woning. Tijdens de voorbereiding controleert onze vakman van welk materiaal de dakgoten gemaakt zijn. Hierna kan de schilder aan de slag waarbij hij gebruik maakt van een steiger zodat het schilderen veilig uitgevoerd kan worden. 

Schuur of tuinhuis verven

Stoort u zich al een tijdje aan de kleur van uw schuur of tuinhuis? Of bladdert de verf? Geef uw schuur of tuinhuis dan een frisse verflaag. Hiermee krijgt een schuur of tuinhuis de gewenste uitstraling en zorgt u ervoor dat het goed beschermd is tegen de weersomstandigheden. Bij het schilderen van uw schuur of tuinhuis wordt gebruik gemaakt van een dampdoorlatende en flexibele verf om houtrot en blaasjes onder de verflaag te voorkomen.

Garage verven

Zowel een houten als een stenen garage krijgt een flinke opfrisbeurt met een nieuwe laag verf. Voordat de schilder begint reinigt hij eerst grondig de buitenkant van de garage. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale voorstrijkmiddelen en primers voor garages. Bij het verven van garages geven wij altijd als tip mee om de onderste 30 centimeter in een donkere kleur te schilderen, zodat opspattende modder minder goed zichtbaar is.

Buitenschilderwerk Garagedeur | Veerwater Schilderwerken

Schutting verven

De schutting krijgt heel wat te verduren door wisselende weersomstandigheden. Zorg daarom dat u het hout van uw schutting goed behandeld. Ga voor een transparante kleur waarbij de houtnerf zichtbaar blijft of kies voor een dekkende kleur. Onze schilders zorgen ervoor dat de rest van de tuin goed afgedekt is tijdens het schilderen.

Onze referenties

Veerwater Schilderwerken is vooral actief in de omgeving van Breukelen. Maar ook tussen Naarden en Driebergen beschikken we over tientallen referenties. Dus woont u in Maarssen, Zeist, De Bilt of Bilthoven en zoekt u een schilder? Neem dan snel contact met ons op.