Meerjaren Onderhoudsplan

Meerjaren Onderhoudsplan Woonhuis/Bedrijfspand

Het is belangrijk om schilderwerk regelmatig te onderhouden. Daarom bieden wij onze klanten de mogelijkheid om een meerjaren onderhoudsplan, voor zowel een woonhuis als bedrijfspand, met ons uit te werken. Met dit plan bent u voor meerdere jaren verzekerd van hoogstand onderhoud aan uw schilderwerk. 

Meerjaren Onderhoudsplan | Veerwater Schilderwerken

Kom niet meer voor verrassingen te staan

Met het meerjaren onderhoudsplan komt u nooit meer voor verrassingen te staan. In het plan kunt namelijk precies terugvinden waar u, op welk moment, voor betaalt. Mochten er werkzaamheden nodig zijn die niet in het plan zijn vermeld, dan bespreken wij dit altijd vooraf met u. Op deze manier verzorgen wij optimaal onderhoud, tegen zo laag mogelijke kosten. 

Waarom is een meerjaren onderhoudsplan voor uw woonhuis/bedrijfspand benodigd?

Met een meerjaren onderhoudsplan weet u zeker dat het hout- en schilderwerk van uw woonhuis of bedrijfspand goed onderhouden wordt. Hierdoor bespaart u op onnodige herstelkosten. Ook zorgt het ervoor dat uw huis niet in waarde afneemt, maar juist stijgt! Goed schilderwerk ziet er niet alleen goed uit, maar zorgt ook voor een langere levensduur van uw houtwerk.

Meerjaren Onderhoudsplan Woonhuis | Veerwater Schilderwerken

Voorbeeld meerjaren onderhoudsplan schilderwerk

Om u een beeld te geven hebben we een voorbeeld gemaakt van een 10-jarig onderhoudsplan schilderwerk en houtwerk.

  • 2022 Grote onderhoudsbeurt
  • 2023 Hout- en glasbewassing
  • 2024 Inspectieronde
  • 2025 Kleine onderhoudsbeurt
  • 2026 Hout- en glasbewassing
  • 2027 Inspectieronde
  • 2028 Grote onderhoudsbeurt
  • 2029 Inspectieronde
  • 2030 Hout- en glasbewassing
  • 2031 Kleine onderhoudsbeurt

Waar bestaat het meerjarenplan uit?

Zoals u in het bovenstaande voorbeeld hebt kunnen zien bestaat het onderhoudsplan uit vier verschillende soorten werkzaamheden. We zullen deze verder toelichten.

Grote onderhoudsbeurt

We controleren het hout- en schilderwerk, werken het bij en verhelpen beschadigingen. Als alle herstelwerkzaamheden uitgevoerd zijn, reinigen we het hout- en glaswerk grondig, zodat alles er weer stralend uitziet.

Hout- en glasbewassing

De buitengevel en de ramen krijgen een intensieve reinigingsbeurt. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van het schilderwerk wordt verlengd. Maar natuurlijk ook dat alles er weer stralend uitziet!

Inspectieronde

In het onderhoudsplan wordt om de 3 jaar het schilderwerk goed geïnspecteerd. Tijdens deze inspectie letten we vooral op beschadigingen van het schilderwerk en signalen van beginnende houtrot. Door dit op tijd te signaleren en behandelen worden toekomstige gebreken voorkomen. Is de gevel toe aan een wasbeurt? Dan doen we dit natuurlijk ook meteen.

Kleine onderhoudsbeurt

Zoals de naam al doet vermoeden lijkt de kleine onderhoudsbeurt op de grote onderhoudsbeurt. Ook tijdens dit onderhoud wordt alles netjes bijgewerkt en waar nodig hersteld. De focus ligt tijdens dit onderhoud op de weersgevoelige delen en de grondlagen. En net als bij de grote onderhoudsbeurt krijgt het hout- en schilderwerk een grondige glas- en houtbewassing.